The elements Fire

De Elementen

Wij vieren op 20 en 21 juni het 3e Element, Vuur op ons Prachtige Fort Prins Frederik. We zullen in samenwerking met diverse deelnemers een diversiteit aan activiteiten en stands neerzetten. Wij nodigen dan ook iedereen uit om als deelnemer Samen met ons dit mooie Element vorm te geven, dus voel je vrij om je aan te melden. Workshops, stands, lezingen, healing, dans en massage, de mogelijkheden zijn legio. We zien uw inschrijving graag tegemoet. Natuurlijk zal er ook weer een mooie muzikale omlijsting zijn! Uiteraard nodigen wij ook bezoekers uit om te komen genieten van dit sfeervolle vurige weekend op onze unieke locatie!

 Uiteraard is de entree weer gratis!

Vuur, het Element van passie en temperament…De stralen van de zon, een kampvuur, verwarmend, maar als we niet oppassen ook alles verzengend…Een machtig, prachtig, en krachtig Element!

Wees welkom om dit met ons te delen, als deelnemer, of als bezoeker natuurlijk…

Kijk snel op onze site www.fortprinsfrederik.nl hier staat informatie en vindt u inschrijfformulieren. Het stroomt hard, dus wees er snel bij. Voor  vragen, tips of ideeën kunt u ook contact opnemen via info@kchpromotie.eu

Het element vuur

De Griekse wijsgeer Herakleitos beschouwde vuur als het oerelement waar alles uit was voortgekomen. Empedocles nam aan dat vuur één van de vier elementen was, naast aarde, lucht en water.

In de Oosterse filosofie die we kennen in praktische toepassingen als shiatsu, feng shui, macrobiotiek en acupunctuur wordt uitgegaan van vijf elementen of transformatiefases namelijk hout, vuur, aarde, metaal en water die elkaar voeden en in toom houden. Het element vuur staat voor het hoogste energieniveau, zichtbaarheid, roem, ongrijpbaarheid, de kleur rood, het zuiden, de tijd van de dag dat de zon het hoogst staat, hoogzomer, een bittere smaak. De vuurtransformatiefase wordt gevoed door de houttransformatie en voedt op zijn beurt de aarde transformatiefase. Vuur wordt in toom gehouden door water. In de extreme gevallen blust water vuur (te veel waterenergie) of laat water vuur uit de hand lopen (te weinig waterenergie).

Programma Fire Zondag 21 juni Programma Fire Zaterdag 20 juni

 

Workshops:

Workshop Vuurspuwen Herman

Zaterdag 20 en zondag 21 juni om 16:00

Ook voor een workshop op zaterdagavond is er gelegenheid, u dient zich dan wel van te voren aan te melden.

De vlammen slaan er letterlijk uit tijdens deze workshop vuurspuwen. Altijd al zelf willen ervaren hoe het is, of op een verantwoorde manier met vuur willen spelen. Dit is de kans!

Kosten 10 euro p.p.

Let op: Leeftijd vanaf 18 jaar! Onder begeleiding van ouders vanaf 16 jaar.

 

Kinderworkshop: kook een eitje in een zakje – Herman VreeWorkshop eitje koken herman 2

Zaterdag 20 en zondag 21 juni…12:30u-15:00u Heb je zelf al wel eens een eitje gekookt boven een echt vuur? Nee? Dan is dit je kans!

Je gaat onder begeleiding van een echte scout, een eitje koken in een plastic zakje, boven een echt kampvuurtje!

Bijdrage: 2 euro p.p.

 

 

Workshop Kaarsen maken – Crea en BeaIMG_7241

 

Zaterdag 20 en zondag 21 juni om 12:00u

Wil je je eigen unieke kaars? Tijdens deze workshop doe je inspiratie op om op een creatieve manier materialen te hergebruiken. Hierna gaan we aan de slag en maak je je eigen kaars.

Bijdrage: 7,50 euro p.p.

 

Planetair BewustZijn,een reis door ruimte en tijd – Erik van der Veen

Banner Lezing Erik

Zaterdag 20 en zondag 21 juni…14:00u

Lezing: Wij zijn allemaal in deze tijd deelgenoot en dus medeverantwoordelijk voor ‘De Verandering’, er zijn
11377191_1641368099428933_7503473353125430413_ngrootse dingen aan het gebeuren. Wij zijn daar onderdeel van en hebben daar invloed op. In de rustiek van het mooie Fort Prins Frederik wordt u meegenomen op een bijzondere en verhelderende ontdekkingstocht.

Uiteraard kunt u vervolgens nagenieten en debatteren onder het genot van een hapje of drankje in ons sfeervolle Restaurant The Lounge ‘t Fort.Bijdrage: vrijwillige donatie

 

RepairCafe Ooltgensplaat

Logo RepairCafe goed

 

Zaterdag 20 juni 10:00u-13:30uRepairCafe zal weer gehouden worden in de Prachtige Donjon ofwel Ridderzaal. We hebben namelijk ook schitterende binnenruimtes die tijdens de Elementen volop gebruikt kunnen worden.

IMG_7275Natuurlijk geven we de voorkeur aan de vurige stralen van de Zon, maar ook een knapperend haardvuurtje draagt bij.

Doordat oude spulletjes een tweede leven krijgen zijn verbrandingsovens minder nodig en worden we duurzamer. Bovendien is het Samenkomen sociaal gezien ook te zien in het kader van vuur. Gezelligheid is warmte, in tegenstelling tot eenzaamheid en koude. Als we hier ons steentje aan bij kunnen dragen is dat ons een zeer goed doel

Bijdrage: vrijwillige donatie voor Het RepairCafe

www.fortprinsfrederik.nl

Hobbyrokerij Het Schippertje

Rookapparaat
Zondag 21 juni 12:00u-18:00u

Waar vuur is, is rook. Waar rook is, kan verse vis gerookt worden.

Heerlijk authentiek en ambachtelijk gerookte verse vis. Gedurende de dag zal ook het roken van de vis gedemonstreerd worden. Natuurlijk kunt u ook een  visje kopen en heerlijk opeten. We hebben tijdens Water al een voorproefje mogen nemen…om je vingers bij af te likken!

Zalm roken

FACAVAC Martial Arts :Workshop Boksen Basic gaat door !!!!!

Lieve mensen het spijt ons verschrikkelijk, maar door ziekte van de medewerkers en geen vervoer en geen geld kunnen wij helaas niet komen deze keer ! We hopen jullie met het event Air te zien. Groeten FACAVACProjects

Workshop Fire Alexandra

Zaterdag 20 juni en zondag 21 juni van 12:00u-18:00u FACAVAC Martial Arts :Workshop Boksen Basic gaat door !!!!! Ook voor gevorderden en volwassenen. En personal training ook mogelijk, Ook groepen zijn zeer welkom.Wij komen met eigen vervoer met een paar van onze gecertificeerde team leden ! Wij gaan ons inzetten voor een leuke en sportieve dag. Aanmeldingen via info@kchpromotie.eu of ter plaatse op het Fort ! Met sportieve groet team FACAVACProjects http://facavac.wix.com/facavac… https://www.facebook.com/FACAVAC?fref=ts

 

Bijdrage: 10 euro p.p.

 

 

Hobbyrokerij Het SchippertjeHaring

Zalm rokenZaterdag 20 juni 12:00u-18:00u

Ook op zaterdag zal er heerlijk verse vis zijn. Dit keer overheerlijke verse Hollandse Nieuwe haring. Goed nieuws dus voor de echte visliefhebber.

 

 De Omarming

Zaterdag 20 juni en zondag 21 juni van 12:00u-18:00u

Vela na mãoChristian neemt je mee op een reis naar binnen, waar je contact maakt met je innerlijk kind, dit doet hij door middel van intuïtieve massage en handoplegging/healing. U maakt kennis met meditatie en wordt hierin persoonlijk begeleid. Van te voren krijgt u een duidelijke uitleg over de meditatie, tijdens de meditatie krijgt u handvaten voor de gevoelens en beelden die bij u opkomen. Ook naderhand kunnen er eventueel gedachten en emoties loskomen, hierover zal u ook geïnformeerd worden en handvaten voor krijgen…

Bijdrage 10,00 euro p.p. per sessie van 30 minuten

Ontspannende voetreflexmassage – Carmen Waalewijn

VuurvoetZondag 21 juni 12:00u-18:00u

Ook wel eens last van brandende voeten? Carmen Waalewijn geeft heerlijk ontspannende voetreflexmassages, waarna je voeten heerlijk ontspannen en geblust aan zullen voelen.
Bijdrage: 5 euro per sessie van 30 minuten

 

KinderParcoursVuur – Bianca

Vuur KIds 2

Zaterdag 20 juni 12:00u-18:00u

Natuurlijk zullen ook de kinderen weer allerlei activiteiten rondom het Thema Vuur mogen beleven. Er is weer een leuk kinderprogramma, waarbij ze zich heerlijk een hele tijd kunnen vermaken

Programma Fire Zaterdag 20 juni Programma Fire Zondag 21 juni