Bewust met Dieren

Bewust met Dieren
Cool to Be Kind!

Wie houd er nu niet van Dieren!

Poster Bewust met Dieren

Op 25 & 26 April verzorgen wij daarom ook een geheel weekend wat in het teken staat van Dieren.

Tijdens deze twee dagen vinden er verschillende activiteiten/workshops/demonstraties/lezingen plaats ( o.a. doggy dancing, tellington touch, dierencommunicatie) die ervoor zorgen dat je een nog diepere verbinding krijgt met jouw geliefde huisdier en de dieren om je heen.

 

info Ticket bezoekers

Lieve Dierenvrienden

Graag informeren wij jullie over de werkwijze die gehanteerd wordt tijdens Bewust met Dieren m.b.t. de bijdrage voor de verschillende activiteiten/workshops

Iedere bezoeker ontvangt aan de kassa van de receptie een stempelkaart. Op deze kaart staan alle activiteiten vermeld die tijdens Bewust met Dieren plaatsvinden

Je kunt dan per activiteit aangeven waar je aan deel wilt nemen. Na betaling ontvang je een stempel bij de desbetreffende activiteit en dit is dan jouw toegangsbewijs voor de workshop/activiteit naar keuze. .

De producten en/of diensten die door de standhouders aangeboden worden kunnen rechtstreeks afgerekend worden bij de standhouders.

De Entree voor Bewust met Dieren is Gratis!

Wij zien er naar uit om jullie te verwelkomen op deze prachtige locatie en wensen iedereen alvast heel veel plezier!

Programma2542015 Programma2642015

Ook worden er verschillende diervriendelijke producten aangeboden op het gebied van voeding, speelgoed en andere dierbenodigdheden en is er ruimte voor allerlei kunstvormen waarin op geheel eigen wijze vorm gegeven wordt aan “het dier” in het algemeen. Er zal tevens een dierenarts aanwezig zijn waar je met al je vragen terecht kunt.

Kortom een heel weekend waar jij en jouw huisdier heerlijk worden verwent, leuke demo’s kunnen zien en workshops en sessies volgen en vooral samen kunnen genieten. We nodigen dan ook alle huisdieren en hun begeleiders uit om aanwezig te zijn!
Deze activiteiten vinden plaats in en rondom de prachtige met natuur omgeven locatie van  Fort Prins Frederik, Havendijk 16 te Ooltgensplaat.  Mocht je nog vragen hebben of graag meer info willen ontvangen dan kun je altijd een bericht sturen naar info@kchpromotie.eu

Info over de verschillende activiteiten en het programma worden zo spoedig mogelijk bekend gemaakt via www.fortprinsfrederik.nl

So you Think you can Dance … Doggy Dance!dancingpawslogo

Op 25 & 26 April wordt er een Demo en Workshop Doggy Dancing verzorgd door Dancing Paws!

Dogdance is een hondensport waarbij je met je hond op muziek danst.doggydancing1

Om met je hond op muziek te kunnen dansen is het de bedoeling dat de hond een aantal oefeningen, trucs of moves uit kan voeren. Er zijn talloze oefeningen die de hond kan leren, zoals bijvoorbeeld omrollen, buigen, door iemands benen zigzaggen of rondjes om zijn as te draaien. Als de hond meerdere oefeningen ken wordt er muziek gekozen. De oefeningen die de hond laat zien worden aangepast op de muziek. Ook de handler danst op de muziek, maar de nadruk ligt bij de hond. Door het samenspel van hond, handler en muziek kan er een heel mooi geheel ontstaan!

doggydancing.bow

Dogdance dat het een geschikte sport is voor alle soorten honden.Het maakt niet uit wat voor ras de hond is of hoe oud de hond is. Dit komt omdat er in de dog dance geen verplichte oefeningen zijn. De oefeningen kun je als handler aanpassen aan de mogelijkheden van de hond en aan wat de hond leuk vindt. In andere hondensporten zie je vaak dat alleen de snel lerende honden aan de top lopen, maar in Dogdance wordt er rekening gehouden met het ras van de hond. Het kan dus zomaar zijn dat je naast Border Collies, ook een Teckel of een Newfoundlander in de ring ziet!

Ervaar het zelf en komen samen met jouw hond meedansen tijdens Bewust met Dieren!

http://www.dancingpaws.nl

Dierenportretten door Anqelique van Voorst

anqelique

Dieren vormen een fantastische inspiratie voor vele kunstenaars en Schilderen is een prachtige manier van uitdrukking geven aan een gevoel.

Dat geldt zeker ook voor Angelique waarvan u op 25 April een aantal prachtige schilderijen kunt bewonderen tijdens Bewust met Dieren.portreta1

Anqelique schildert al jaren voor particulieren, bedrijven en stichtingen. Waarbij zij zich voornamelijk richt op het weergeven van het karakter van het dier, zodat het wezen van het dier te herkennen is door de eigenaar.

Ze heeft o.a.aquarellen gemaakt voor het WWF, waarvan de kaarten en kalenders in verschillende Europese landen zijn uitgebracht. Voorbeelden van wildlife kunt u bekijken op; www.wildlife-art.nl

portreta4Daarnaast illustreer ze met regelmaat voor tijdschriften als Dier&Vriend, Kattenmanieren en Atelier. In 2000 kwam de geïllustreerde Wilde Dierenencyclopedie uit, geschreven door Esther Verhoef en geïllustreerd door mij en in 2009 kwam het boekje “Wat is er leuker dan een hond?” uit
.
U kunt op deze dag natuurlijk ook een afspraak maken om uw eigen dier te laten schilderen door Anqelique. De schilderijen maakt ze vaak aan de hand van foto’s van het dier.dus neem gerust een leuke foto mee en loop even bij haar langs.

http://angeliquevanvoorst.wix.com/dieren-schilderijen

 

Earth Guide – Dierencommunicatie – Monique Hindriksen

monique1

Het Communiceren met dieren is geen tovenarij en je hoeft er niet helderziende voor te zijn. Deze vorm van telepathie is een verhoogde vorm van intuïtie die al in ons aanwezig is – een taal die we als kind al spraken.

monique3

Als ouders voel je ook vaak aan wat je pasgeboren baby nodig heeft ook al bevinden ze zich in een andere kamer. Het is een natuurlijke vorm van communiceren – de taal van het hart. Deze vorm van communiceren wordt ook door dieren onderling gebruikt en tussen dieren en mensen met een empatische verbinding.

 

monique4Deze vorm van communicatie is voortdurend al aanwezig, geluidloos en onopvallend, zo subtiel dat we het vaak niet merken, het wordt overstemd doordat onze gedachten en emoties vaak alle aandacht opeisen. Door bewust te worden van deze woordeloze vorm van communicatie en deze te ontwikkelen zijn we in staat om op een andere manier met onze dieren te communiceren – van hart tot hart.

monique5

 

Dierencommunicatie is niet gebaseerd op lichaamstaal of het analyseren hiervan, het is een gesprek van hart tot hart met het dier. Dieren communiceren vaak heel direct – natuurlijk – spreken vanuit hun gevoel op dat moment.

 

Het is ook mogelijk om aan de hand van een foto van het dier deze verbinding te maken dus mocht je niet in de gelegenheid zijn om jouw dier mee te nemen tijdens Bewust met Dieren dan kun je altijd een foto meenemen.

 Workshop Shamankids – Praktijk OEHOE

kidsdog2

Tijdens deze workshop leert het kind spelenderwijs om te gaan en samen te werken met dieren en de natuur.

Verscheidene thema’s komen aan bod:

I.   Krachtdier ontmoeten, vervolgens masker maken van het krachtdier en
    krachtdier worden met beweging en geluid
II.  Krachtstok c.q. praatstok maken met allerlei versiersels enz.
III. Omgang kind – hond

Enkele doelen :

– leren van dieren, bomen, planten en stenen (natuur)
– lezen van dieren
– leren van jezelf
– dier leren begrijpen en samenwerken
– intuïtie en zintuigen beter leren ontwikkelen

Kortom een leuke creatieve en leerzame workshop voor alle leeftijden!

praktijkoehoe

Daarnaast bied praktijk OEHOE nog vele andere workshops en mogelijkheden. Kijk voor meer info op http://www.praktijkoehoe.nl/

Ronny Schenk – Reiki voor Dieren

Een Reiki behandeling is een natuurlijke geneeswijze die kan worden toegepast om zowel lichaam als geest te reinigen en innerlijke rust te bevorderen. Het versterkt de levensenergie, helpt bij het loslaten van emoties (blokkades) en vermindert stress.

Het is een ondersteunende en verzachtende factor bij lichamelijke klachten en het kan ervoor zorgen dat het natuurlijke genezingsproces wordt bespoedigd. Reiki dient niet als vervanging van, maar bied een aanvulling op de reguliere en natuurgeneeskunde.

Dieren reageren vaak heel goed op het ontvangen van een Reiki behandeling en genieten er zichtbaar van. Je zult versteld staan van de positieve uitwerking die het heeft op jouw dier en we nodigen je dan ook graag uit om tijdens het weekend Bewust met Dieren een sessie te ervaren.

Bach bloesem therapie voor dieren.- Aletta van der Lindenlogobach

Bach bloesem therapie is een ondersteunende plant therapie voor dieren met gedrag problemen. De Bach remedies worden gemaakt van verschillende planten, bomen en struiken. Bach bloesems worden gebruikt om uw huisdier weer in balans te brengen.

bach
De meest bekende Bach remedie is de rescue remedie, die vaak ingezet word na trauma, bij wagenziekte en bij mensen bijvoorbeeld bij examenstress. Maar er zijn nog 38 andere remedies die, eenmaal samen gesteld, een ondersteunende werking kunnen hebben voor uw huisdier.alettabach

Zo word het ingezet bij:

Verlatingsangst
Overmatig blaffen
Reisziekte
Overactiviteit
Nerveusheid
Angst (agressie)
Onzindelijkheid
Etc. ect.

 

Een remedie word samengesteld specifiek op de behoeftes en problemen van uw huisdier.
Geen enkel dier is hetzelfde en daarom zijn er ook geen standaard remedies.bachanimals

Als Bach therapeut zoek ik naar de juiste remedies om uw huisdier te helpen. Daarvoor heb ik uitgebreide informatie nodig.
Daarom vraag ik ook altijd om eerst een uitgebreide vragenlijst in te vullen.

26 april ben ik aanwezig op het Bewust met Dieren weekend.

Er zijn dan een aantal plekjes beschikbaar voor een consult.
Dit weekend hanteer ik een andere prijs dan normaal.
Consult + remedie € 25,00

http://bachvoordier.nl/

Als u de remedie tijdens het weekend wilt meenemen en gebruik wilt maken van dit speciale aanbod dient u zich van te voren aan te melden en de vragen op het inschrijvingsformulier in te vullen en retour te sturen naar: bachvoordieren@gmail.com

Het inschrijvingsformulier is te downloaden via www.fortprinsfrederik.nl of u kunt ook een mail sturen naar info@kchpromotie.eu dan ontvangt u van ons het inschrijvingsformulier.

Of download hier het inschrijfformulier direct (.PDF)

http://bachvoordier.nl/

 

 Kinderactiviteiten – Bewust met Dieren

kidsdog

Tijdens het weekend van 25 & 26 April zijn er uiteraard ook verschillende leuke kinderactiviteiten aanwezig die in het teken staan van Bewust met Dieren.

 

Pony Ritjes – Bram Vijfhuizen

 

Tijdens Bewust met Dieren zijn er natuurlijk ook allerlei leuke en leerzame activiteiten voor de kinderen. Zo kunnen ze tijdens dit weekend onder begeleiding een ritje maken op een echte pony.

ponies

ponies3ponies6

 

hermanVogelhuisje en Voederbak maken voor Vogels – Herman Vree


Tijdens deze leuke creatieve bezigheid leer je om op een simpele manier een leuk vogelhuisje en voederbakje te maken voor de vogels in jouw omgeving.

vogelvoederbak2vogelhuisje

Deze activiteit is geschikt voor alle leeftijden, zowel jong als oud, iedereen is welkom om mee te doen. Want wat is er nu leuker om straks de vogels te zien genieten van jouw zelfgemaakte vogelhuisje of voederbak.

De Pony’s zijn zeer sociaal en gewent om samen met uw kind een rondje te lopen. Naast het pony rijden zijn er nog vele andere leuke activiteiten, kraampjes, demonstraties en workshops voor jong en oud.

Pettings

pettingsbanner

Pettings is een bedrijf waar liefde voor dieren en eerlijkheid over de verzorging van huisdieren voorop staan. Tegenwoordig worden mensen zich steeds bewuster van de manier van omgaan met hun huisdier, hier speelt Pettings op in door actief het welzijn van dieren en de natuur voorop te stellen.  Pettings is ontstaan door een gemis aan bewustwording in de dierenwinkelbranche. Ons doel is het verwezenlijken van een dierenwinkel die eerlijk is, het milieu belangrijk vindt en daarnaast lokale ondernemers en weesdieren steunt.pettings1

Missie

Het verhogen van het algemene welzijn van huisdieren in Nederland door het aanbieden van eerlijke producten en advies.

 

Visie

Wij zien dat steeds meer mensen zich bewust zijn van de behoeften van dieren, ze willen weten waar dieren in dierenwinkels vandaan komen, wat de ingrediënten zijn van het voer wat ze kopen en hoe producten worden gemaakt. Dit vinden wij ook belangrijk, en dit is terug te zien in de winkel. Door het steunen van lokale ondernemers, het aanmoedigen van het adopteren uit asiels en opvangen en het verspreiden van informatie willen wij dichterbij het doel komen om het welzijn van huisdieren in Nederland te verhogen op een eerlijke manier.pettings2

Onze ambitie is om een veelzijdig bedrijf te worden dat van alle markten thuis is in onze branche en bezoekers goed te adviseren over (het gebruik

van) onze producten. Uiteindelijk is ons doel om niet alleen accessoires maar ook voer en verzorgingsproducten te gaan verkopen, het liefst allemaal duurzaam en milieubewust. Daarnaast willen wij op lange termijn dat dieren die een tweede kans verdienen via ons een nieuw huis vinden, in plaats van het fokken van méér dieren om te kunnen verkopen. Ondanks het streven om te groeien tot de meest toonaangevende dierenwelzijnswinkel blijven we persoonlijk en zullen we er alles aan doen om onze bezoekers te blijven adviseren over bewuste keuzes.biofood

 Milieu

Het milieu is voor Pettings erg belangrijk, daarom verkopen wij alleen producten waar we zelf achter staan. Ook achter de schermen zijn wij

bewust: het verzenden van producten doen wij in gerecycelde dozen, ook hebben wij gekozen voor Triodos als bank.

http://www.pettings.nl/

 

Dogs4Fun – Hoopers – Marijke de Jong

10389356_911651332187756_8823843965822300056_n

Zoals in de naam al te zien is vinden wij het belangrijk dat je ‘plezier’

beleefd aan het feit dat je een hond in huis hebt. Of je nu actief aan een hondensport deel neemt of de hond voor de gezelligheid in huis hebt je moet er tijd en energie in stoppen om tot een waardevolle ‘vriendschap’ te komen.

logoDogs4fun organiseert activiteiten en workshops om hier een bijdrage aan te leveren. Maar ook als het niet allemaal vanzelf gaat kunt u bij ons terecht. Wij houden maandelijks een open spreekuur waar men terecht kan met allerlei vragen over de hond. Ook kunt u bij ons een traject in van gedragsbegeleiding, dit gebeurt op individuele basis.

http://www.dogs4fun.nl/marijke

Tijdens Bewust met Dieren is Dogs4Fun aanwezig om een leuke demo en introductie les Hoopers te geven. Hoopers Is een nieuwe hondensport in Nederland. Een sport, overgewaaid uit Amerika, waarbij de honden een parcours af leggen door hoepels die op de grond staan in combinatie met tunnels en tonnen. De hond leert zelfstandig werken op aanwijzingen van de baas en hierbij gebruiken we verschillende technieken, afhankelijk van de hond.

Kom ook naar Bewust met Dieren en maak kennis met deze leuke hondensport.

hoopers

3D Kaarten en Sieraden – Lilian de Waal

lilian Lilian de Waal maakt prachtige 3D kaarten en sieraden waarvan de opbrengsten geschonken worden aan goede doelen waaronder stichting dierenlot.

Wij willen dit soort mooie initatieven graag ondersteunen en tijdens Bewust met Dieren zullen deze kaarten en sieraden dan ook aangeboden worden in The Lounge ’t Fort.

11077788_1014577558571420_1343998001_nWil je een eigen unieke kaart of sieraad  laten maken door Lilian stuur dan een bericht naar http://lilian_de_waal@hotmail.com/ je ontvangt dan dezelfde dag nog en bericht.

Voor een kleine impressie van de kaarten en sieraden kunt u terecht op haar persoonlijke website: http://3dkaartenensieraden.jimdo.com/

dierenlotVoor de meest recente kaarten en sieraden en knallende acties verwijzen wij je door naar haar Facebookpagina:

https://www.facebook.com/3DenSieraden?ref=bookmarks

sieraden

Japie’s Avonturen – Cora de Boed

 

japieboekJapie’s Avonturen is een leuk kinderboek geschreven door Cora de Boed over een kleine kangoeroe die in zijn eerste levensjaren bij de mensen heeft gewoond en nu blij is weer bij soortgenootjes te wonen. Het boek kost € 7,50. De opbrengst van het boek komt geheel ten goede aan Faunapark Goeree. Meer Info over het Faunapark, de openingstijden en de andere top-logobewonders van dit prachtige Park vind je o.a. via de FB Pagina https://www.facebook.com/FaunaparkFlakkee of de website:

http://www.faunaparkflakkee.nl/

Biografie:

coradeboedMijn naam is Cora de Boed en ik ben als jongste van vier kinderen geboren op een markante plek te Stad aan ‘t Haringvliet: Het ‘Hoagerhuus’ aan de Zeedijk. Helaas is deze historische plek afgebroken, maar in het boek ‘Langs het tuinpad van mijn vaderen’ van wijlen schilder en tekenaar Rien Poortvliet is het nog te zien. We keken vanuit de woonkamer zo de kroeg in van de familie Smits.

Als klein kind al wilde ik meer zien dan mijn geboortedorp en over de grenzen van Goeree-Overflakkee heen kijken. Daar heb ik jaren naar uitgezien en mijn dromen ook uit laten komen. Heb heel veel gereisd en prachtige dingen gezien. Middenin de onmetelijke natuur gebivakkeerd, gegeten en bij kampvuren ergens op de wereld gezeten.

Daarnaast is schrijven mijn grootste passie, ook in het Flakkeese dialect.

Ben in het dagelijks leven eindredacteur van Ons Eiland Goeree-Overflakkee, dus daarvoor schrijven staat bovenaan mijn lijstje.

Daarbij redigeer ik het werk van eigen correspondenten en fotografen. En natuurlijk vind ik het leuk om voor de Reizende Dichters een verhaal op te tekenen van hoogtepunten van het dichterscollectief. Enige verhalen zijn opgetekend in het Jubileumboek van de Reizende Dichters. Daar ben ik hartstikke trots op!

Leersnijkunst – Ingrid Bonneux

15Wanneer u een portret wil laten maken van uw hond of paard, is er veel mogelijk. Wilt u het in de vorm van een schilderij of bv op de voorkant van een schrijfmap of ingelegd in een tafeltje?

Ik werk voornamelijk vanaf foto’s maar kan ook ter plekke komen om de hond of paard te ontmoeten en foto’s te maken. Belangrijk om te weten is dat ik de schilderijen niet in kleur verf. Het is daarom moeilijk tot onmogelijk om aan te geven welke kleur of aftekeningen het dier heeft. De meest geschikte foto’s voor leersnijwerk zijn foto’s die iets uitstralen, dat kan een beweging, houding of uitdrukking zijn waaraan u uw dier herkent.

2 Leersnijkunst is de vertaling van de Engelse term Leather Carving of Toolen. Toolen is het met stempels versieren van leer. Binnen het Leather Carven bestaan er verschillende richtingen. Binnen deze richting zijn de meest bekende stijlen Sheridan carving, floral carving en figure carving.

De stijl die ik meestal gebruik is Figure carving maar op aanvraag maak ik alle gewenste patronen of voorwerpen.3

Tijdens Bewust met Dieren bied Ingrid haar prachtige zelfgemaakte kunstwerken aan. En als jij graag een uniek portret van jouw huisdier wilt of benieuwd bent wat ze nog meer voor bijzondere dingen maakt met leer loop dan zeker even bij haar langs

https://sites.google.com/site/leersnijkunstnl/home-1

https://www.facebook.com/pages/Leersnijkunst/536636173029253


TTouch Demo en Sessies – Daniélle Dessauvagie en Ingeborg van Steen

logottouch

Wil je een relatie met je dier die gebaseerd is op vertrouwen en begrip?

Wil je beter leren kijken naar je dier en weten wat hij je vertelt?

Wil je een techniek leren die je dier helpt ontspannen, beter te leren en waarmee je hem kunt helpen als hij pijn heeft of geblesseerd is?

Dan is Tellington TTouch® iets voor jou!

danielleBalans van lichaam en geest door aanraking en beweging Tellington TTouch® is gebaseerd op de gedachte dat spanningspatronen van het lichaam invloed hebben op gedrag en gezondheid. Doormiddel van specifieke zachte aanrakingen en langzame beweging in een leerparcours, helpen we het dier zich te ontspannen en bewust maken van hoe het zijn lichaam gebruikt, hierdoor kunnen we spanning of pijn verminderen of zelfs wegnemen, de algehele gezondheid verbeteren en gedrag beïnvloeden.

ingeTellington TTouch® gaat uit van respect en samenwerking en houdt altijd rekening met de wensen, grenzen en mogelijkheden van het dier. Het belangrijkste aspect van TTouch is dat het de vertrouwensband en communicatie tussen mens en dier versterkt. Het is niet alleen een techniek, maar ook een totale manier van kijken naar en omgaan met dieren.

Je kunt TTouch dus ook prima toepassen als er geen problemen zijn.

 Tellington TTouch® helpt o.a. bij:

Stress – Nervositeit – Hyperactiviteit – Angst (onweer, vuurwerk, verkeer)

– Verlatingsangst – Onzekerheid – Agressie (naar mens of dier) – Wagenziekte – Trekken aan de lijn – Overmatig blaffen – Ouderdomsklachten

– Gewrichtsproblemen – Herstel na ziekte, operatie of blessure

 adorable_dog_catMeer info via http://www.gevoelsdier.nl/ en http://www.wakiyan.nl/ of FB https://www.facebook.com/gevoelsdier en https://www.facebook.com/pages/Wakiyan/270050693061526?fref=ts

Dogs & Music – Hoopers Demo en introductie lessen

Op het laatste moment hebben we Gerda Vaes van Dogs & Music bereid gevonden om zowel zaterdag als zondag aanwezig te zijn met een Nadac Hoopers demo en introductie lessen!

Dogs & Music verzorgen o.a. demo’s : Doggy Dance – Dog Tricks – Nadac Hoopers – Behendigheid/Agility en Obedience in reality -initiatie flyball
-workshops in combinatie met de demo of apart op u locatie .

https://www.facebook.com/groups/900252916653084/?__mref=message

Programma2542015 Programma2642015

 

 

 

 

 

 Deze activiteit is ook te volgen op Facebook

https://www.facebook.com/events/406394139525400