Showcase 16 mei

#The_FEEL_of_WOODSTOCK

sc16

De line-up van de 2e in de reeks showcases. Wie zal er spelen op de #The_FEEL_of_WOODSTOCK eind augustus?

#Hessa

logohessa

Hessa is een Nederlandse rockband en maakt stevige, sexy en pakkende rock. Het is een vier mans formatie met een vrouwelijke leadzangeres.

hessa9

De podium presentatie is energiek, soms intiem, de muziek heeft ballen en de zelfgeschreven nummers klinken lekker in het gehoor. De ritme sectie dendert als een trein en het brute gitaargeluid en vocalen zorgen voor een pittig sausje.

De teksten zijn niet vrij van raadselachtige trekjes. Liefde, haat, pijn elke emotie passeert de revue.

Hessa2

Het resultaat is dan ook bijzonder te noemen en vooral live de moeite waard!!!!

hessa1Www.hessa.nl

https://www.facebook.com/Hessa010?fref=ts

#The Unknown Children

unknownchildrenlogo

unknownchildren3The Unknown Children is een vrij nieuw punk kwartet uit Goes. In de muziek stoppen zij hun frustraties met de maatschappij, hier en daar wat onzin onderwerpen en de broederschap met hun vrienden.

unknownchildren2De muziek heeft voornamelijk de energie van punk rock maar knipoogt naar Grunge en Hard-Rock.


https://theunknownchildren.bandcamp.com/releases

https://www.facebook.com/pages/The-Unknown-Children/820670608024709?fref=ts

#Mostly Harmless

mostlyharmlesslogo

mostlyharmless

mostlyharmless1Mostly Harmless is een Belgische band die electrische & akoestische rock combineert.

Ze brengen eigen werk aangevuld met minder voor de hand liggende covers.

Momenteel maakt de groep een nieuwe start met de komst van een mostlyharmless3nieuwe ritmesektie.


https://www.facebook.com/MostlyHarmlessBelgium

http://www.mostly-harmless.be/

 #Safety Brake

safetybrakelogo


safetybrake1
safetybrake2

Safety Brake is een band die is opgericht in 1969 en de muziek van toen nog steeds ten gehore brengt. Het repertoire bestaat compleet uit covers van de sixties en seventies.

safetybrakeArjan Hage, Cock de Groot en Jan ‘t Mannetje zijn de drie leden uit de originele bezetting zoals die in 1969 is ontstaan, later aangevuld met Hans Koernap op de toetsen en sinds 2012 is de huidige bezetting aangevuld met Albert Jan Piepenbroek.

https://www.facebook.com/safetybrake?fref=ts

 #70’s Tosh

70tosh

70’s Tush is een rauwe, blues-gefundeerde rock ‘n’ roll jam-band uit Gent (B). De band werd opgericht halfweg 2013 door Sven (zang), Koen (gitaar), Jeroen (bas) en Jan (drums).

Van in den beginne wist het viertal dat ze geen doordeweekse covers wilden gaan spelen en geen deel wilden uitmaken van een bepaald segment in de muziekbusiness. De intentie was de groezelige, überpotente rock ‘n’ blues waar de jaren ’70 bekend voor stonden, opnieuw tot leven te brengen.70tosh1

Het werd al gauw duidelijk dat slechts één leadgitarist geschikt zou zijn voor de job. Zodoende vervoegde Pieter Minne, die eerder ook al in enkele bands met Sven had gespeeld, de 70’s Tush-rangen. Pieter staat bekend als een van de meest veelzijdige rock en blues gitaristen van België, hij combineert de kunsten van levende legendes zoals Jimmy Page, Warren Haynes,… met zijn eigen kunnen. Gaandeweg werd de band aangevuld met Marijn op keyboards. Met Marijn achter de toetsen was de line-up en de klank compleet.

De band werd al snel bekend door hun explosieve live-shows, zodoende werd het vele optreden te druk voor Jan en Marijn, waardoor eind 2014 beide bandleden besloten 70’s Tush te verlaten.

Na heel wat geworstel, try-outs en audities werden Bruno Meeus (drums) en Maarten De Meyer (piano) aangesteld als waardige vervangers.

70tosh2Over de muziek… ? 70’s Tush is inderdaad een coverband, maar verre van wat het 70tosh3woord doet vermoeden. 70’s Tush is geen doordeweekse “platte hitmachine”, maar brengt de rauwe bluesrock van bands als Led Zeppelin, Elmore James, Humble Pie, Rory Gallagher, Allman Brothers,… zoals die initieel bedoeld werd.

Enough said, er is slechts één manier om te overtuigen zelf… Take the trip down memory lane, deze jongens gidsen je doorheen de blues en rock-‘n-roll-geschiedenis.

Line up:

Sven Vande Neste Vocals (ex-Psycho Virginteen, ex-Garmenhord) Pieter Minne Lead guitar (Shapeshifted, ex- Southern Voodoo) Koen De Coker Rhythm guitar (DeathManWalking) Jeroen De Keyser Bass Maarten De Meyer Piano, keyboards (ex-Divadroid) Bruno Meeus Drums (ex-Wizzards Of Ooze, Letz Zeppelin, etc…) **Benito Blanquaert Session-saxophone

70tosh4Een overzicht van de komende optredens vindt u alvast hier; http://www.facebook.com/70stush/events

Promofilmpje voor de Vintage Vibes Tour 2015 vind je hier:

http://youtu.be/pCc4c4yfr4o

Tot op 16/05

 

Blues/rockformatie, #BLUESWHEEL

In verband met om omstandigheden zal #Bleuswheel niet aanwezig zijn op de showcase van 16 mei

blueswheellogo1

Authentieke vocalen en de wervelende blues-harp van frontman, Erwin Molijn, opgevuld door het gitaarwerk van gitarist, Peter v. Maaswaal.

blueswheelZij volgen elkaar in rap tempo op, dit ondersteund door de strakke ritmesectie van drummer Herman Scholte en bassist Manfred Arlar.

Daarmee vullen zij het repertoire van bekend en minder bekende blues-giganten uit de blues scené

Shuffelend, swingende en stevige blues. De ideale ingrediënten voor een succesvolle avond of, middag www.blueswheel.nl

blueswheel1Zang-Bluesharp Erwin Molijn

Gitaar-backing vocal Peter van Maaswaal

Bas Manfred Arlar

Drums Herman Scholte.